Yhteistyötä

4.11.2013

Hyvät vinkit ovat arvokkaita. Lue tiedote

TIEDOTE                  04.11.13

 

PYÖRÄILYN YSTÄVÄT

Reittinsä mukaisesti nimetty (Revontulten tie) Northern Lights Route – Marathon-pyöräily ajetaan molemmin puolin Tornionjokea Kilpisjärveltä Haaparannalle jaTornioon. Virallinen matkailutie ulottuu Norjan Tromssaan saakka. Vuoden 2013 Marathon-pyöräily oli järjestyksessään 29. kerta

Ensi kesänä on 30. kerta.

XXX Northern Lights Route – Marathon-pyöräily ajetaan  25.-26.7.

Odotamme mielenkiinnolla, miten pyöräilypiireissä tapahtumaan reagoidaan? Ennakkotietojemme mukaan tavoittelemamme osanottajamäärä tulee täyttymään. Olemme kehittelemässä jotain yllätystä juhlavuoden kunniaksi, mutta siihen tarvitsemme kyllä lisää yhteistyökumppaneita.

Osallistujien määrä on pidetty pääsääntöisesti n.120, johtuen Kilpisjärven majoitustilanteesta. Tänä vuonna se jonkin verran ylitettiin - ajajia oli 137. Naisia on 20. Ensikertalaisia 47.

Pyöräilystä informointi tapahtuu pääasiassa pyöräilijöiden yhteydenpidolla - mm sosiaalisessa mediassa. Facebookissa on maratonpyöräily – keskustelupalsta, jossa on tällä hetkellä 174 jäsentä.

Tapahtumaa pidetään alan harrastajien keskuudessa erittäin hyvin järjestettynä ja se on saanut hyvän maineen. Järjestäjille se on haasteellinen, koska se poikkeaa muista kuntotapahtumista siinä, että lähtöpaikka on eri paikkakunnalla kuin maali. Maraton – Pyöräily on monen harrastajan kalenterissa vuoden pyöräilytapahtumia kartoitettaessa. Kaikissa Suomen merkittävimmissä urheilu- ja kuntokalenterissa on pyöräilymme mainittuna. Marathon-pyöräily tietää kuitenkin matkoineen vähintään neljän – viiden päivän turneeta. Pyöräilyyn on vuosien varrella ollut osallistujia Pohjoismaista ja Venäjältä kymmeniä, myös Keski-Euroopasta muutamia vuosittain - kaukaisimmat aina Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Brasiliasta.

Kaikki Maraton - Pyöräilyn eteen tehty työ tehdään seurassa talkoilla ja mukanaolo viidentoista hengen huoltajaporukalta vaatii mm. lomajärjestelyjä, sillä lähtö Kilpisjärvelle on jo torstaina puoliltapäivin.

Haluamme pitää Northern Ligths Route – Marathon-pyöräilyn hyvätasoisena jatkossakin - turvallisuutta korostaen. Majoitukset ja ruokailut kolmella paikkakunnalla ovat lappilaisittain tasoltaan hyvää luokkaa. Voidaksemme pitää pyöräilytapahtuma kohtuuhintaisena olemme saaneet osanottomaksujen lisäksi eri yhteisöjen ja yrityksien taloudellista tukea, jota kunnioitamme suuresti. Kehitämme tarvittaessa yhteistyössä molempia osapuolia hyödynnettäviä ideoita ja asioita.

Kiitämme kaikkia Marathon-pyöräilyä jo aiemmin tukeneita yrityksiä ja yhteisöjä hyvästä yhteistyöstä.

Esitteemme on nähtävissä internetistä sivuilta; www.maratonpyoraily.fi

 

Northern Ligths Route – Marathon-pyöräily         

Alatornion Ahjo ry

Lisätietoja; Olavi Stoor . Kultaranta 14, 95410 KIVIRANTA

p. 040 5149 406, s-posti olavi.stoor@lappia.fi