Päivitys revontultentien kunnostustöihin

10.5.2017

Urakoitsijoilta saatiin lisätietoa

Revontultentien kunnostus kesien 2017-2018 aikana näyttäisi aiheuttavan pieniä muutoksia kesän 2017 Maratonpyöräilyn ajoreittiin. Järjestäjät ovat olleet yhteydessä urakoitsijoihin 9.5.2017 ja tieto on seuraavanlainen:

  • Kilpisjärvi - Palojoensuun ikiroutakohtien (Peera, Iiitto, Saarikoski) kunnostukset ovat ainoastaan 2x200m ja 1x500m pätkät ja näilläkin tieosuuksilla pitäisi olla vähintään ensimmäinen kestopäällystekerros heinäkuun lopulla
  • Palojoensuu - Muonio tieosuuden kunnostus on käynnissä Maratonpyöräilyn aikana ja siten maantiepyörillä kyseisellä pätkällä ajaminen ei ole mielekästä. Näin ollen kierrämme tarvittaessa tietyöt siirtymällä Kaaresuvannosta Ruotsin kuningaskunnan puolelle josta matka jatkuu Muonioon. Muoniossa palataan tavanomaiselle reitille ja ensimmäisen päivän vapataival alkaa kuten aina ennenkin Oloksen huoltopisteeltä. Ensimmäisen päivän matka lisääntyy vajaa 5km. 
  • Toisen päivän ajoreitti on täysin normaali - kesän 2017 kunnostukset välillä Kolari-Muonio tehdään Tapojärven pohjoispuoliselta alueelta (Kolarin kunnanrajasta ylöspäin). Siten ei vaikutusta ajoreittiin.

Järjestäjät ovat aktiivisesti yhteydessä Urakoitsijoihin myös kesän edetessä, jotta viimeisin tieto on käytettävissä ennen tapahtumaa. Ajoreitin muutoksista löytyy lisää tietoa täältä